HTML

Pátfalvai korrajz

Apátfalva község korrajza. Célom elsősorban az itt élő emberek szemével láttatni a falut. A minden napok történései hogyan határozzák meg a jövőt. Miben rejlik a továbblépés lehetősége. Van-e erre akarat? Vannak-e akik ezért tennének? Vagy bízzuk arra a néhány emberre akik eddig is hajlandóak voltak akár áldozatokra is? Vannak akikről tudunk, vannak akiket meg kell találni!

Apátfalvi képek

Utolsó kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Emlékfal az apátfalvi díszpolgárokról

2011.02.20. 14:12 :: andreas

 

"Apátfalva közössége Díszpolgárainak tiszteletére egy csodálatos emlékfalat hozott létre, melyet példaként tár a jövő nemzedéke elé, tudatosítva a valódi érték elsőbbségét, hogy az igazi példaképek itt közöttünk éltek és élnek, a szédítően manipulált virtuális világgal szemben.
 
Világszerte gyakorlattá vált, ahogyan egy-egy közösség Díszpolgári címet adományoz kimagasló egyéneknek, akik életükkel és építő tevékenységükkel közösségüket szolgálták. Vannak közülük olyanok is, akik életük során nehéz gazdasági, szociális és politikai helyzetben sem feledkeztek el küldetésük teljesítéséről, dacára annak, hogy küszködésük nem mindig talált azonnali elismerésre. A feladatukat tették, ha ez sokszor hátránnyal járt is egyéni érdekeik érvényesítésében.
 
Apátfalva képviselő-testülete Szentesi József polgármesterrel egyetemben Díszpolgári címet alapított 1994-ben, melyet a falu közössége nagy örömmel fogadott. A polgármesteri hivatalban, egy szép mappában őrzik azokat a dokumentumokat, amelyek tartalmazzák azokat a határozatokat, melyek alapján Díszpolgári címek átadásra kerültek. Bizonyára nem sokan vagyunk, akik kellő gyakorisággal belelapoznánk ezekbe a mappákba; ennek kapcsán született meg a gondolat, hogy díszpolgáraink illusztratív portréfestmények formájában kerüljenek megörökítésre, s egy olyan méltó helyre találjanak, ahol a község lakossága és főleg a jövő nemzedéke bármikor megfordulhat. Így valósult meg a Díszpolgáraink fala a könyvtárban.
 
Nagy köszönet mindazoknak, akik adományaikkal támogatták a terv megvalósulását, s azoknak is, akik odaadó szeretettel bábái voltak ennek a közösségi összefogásnak. Őszinte a reményünk, hogy ezzel az aprócska mécses meggyújtásával, hozzájárultunk a közösségben rejlő értékek megvilágításához."
 
Az emlékfal fotója, a díszpolgárok festményei ill. rövid életrajzaik az alábbi honlapon található:
 
 
Apátfalva, 2010. december 12.
 
Tisztelettel: a szervezők

 

Szólj hozzá!

Címkék: hírek kultúra apátfalváért

A bejegyzés trackback címe:

https://patfalvaikorrajz.blog.hu/api/trackback/id/tr822674658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása