HTML

Pátfalvai korrajz

Apátfalva község korrajza. Célom elsősorban az itt élő emberek szemével láttatni a falut. A minden napok történései hogyan határozzák meg a jövőt. Miben rejlik a továbblépés lehetősége. Van-e erre akarat? Vannak-e akik ezért tennének? Vagy bízzuk arra a néhány emberre akik eddig is hajlandóak voltak akár áldozatokra is? Vannak akikről tudunk, vannak akiket meg kell találni!

Apátfalvi képek

Utolsó kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Ludányi János az internetszolgáltató III.

2007.12.04. 17:38 :: andreas

- Véleményed szerint a fiatalokat mivel lehetne fokozottabban bevonni a falu életébe?
 
Visszatérek saját iskolás koromhoz. Számtalan szakkör működött - akár a technikai dolgokat kedvelő - akár a humán érdeklődési körű fiatalok számára.
A fiatalságnak, az általános iskolai tanulóktól a felsőfokú intézményekben tanulókig, szüksége van az összefogásra, közösen művelhető tevékenységekre. Ez az ami hiányzik.  "az esti kukorica fosztás közbeni, és az utcán lévő kispadon való beszélgetések ideje lejárt"
Itt egy lehetséges kapocs, az internet, ami önmagában kevés ehhez, viszont ha valaki kézben tartja és célzottan feladatokkal látja el a fiatalokat akik egyébként önállóak, önállóan döntenek és végzik munkájukat, - de irányításra szükségük van.
Ők mind tenni vágyók, készek erre. "Valaki"  személy vagy intézmény akár az  interneten keresztül is összefoghatja őket, és a kezdőlökést megadva ötleteket, segítséget nyújthat.
Az interneten nem csak a chat, az msn és az iwiw fogná össze őket.
Akár a közéletbe is bevonhatóak. Pl. egy fórumon segítséget kaphatnának tanáraiktól vagy egymástól.
A faluban működő teleház és az új könyvtár egy jó kezdeményezési pont lehet.
Magam részéről a labdát feldobtam az apatnet fórumon. Az internet segítségével időben és térben különböző helyeken élő "tenni vágyó fiatal" bevonható lenne közös érdekeinket célzó munkák, események megszervezésébe.
 
- Mi az amire szükség volna Apátfalván? Csak elérhető célokra gondolok. 
 
"Elbagatelizálva" Pénz,Pénz és Pénz.
A vezetés látja azt az irányt amerre a település fejlődhet. Anyagi korlátokba ütközve nem egyszerű döntéseket hozni, és utána azokat felelősségteljesen fel is vállalni, véghezvinni.
Elsősorban a lakossági összefogás és összetartás az ami segíthetne a célok elérésében. Nincs az a pénz ami  összefogás nélkül bárminek a  megvalósítására elég lenne.
A kulturális intézményeink megújulás alatt állnak:Felújították a régi mozi helységét és benne az új könyvtár és a megújult teleház üzemel. A mozi az hiányzik - véleményem szerint erre szükség lenne.
A fiatalok pl. szívesen fogadnának egy fedett sport komplexumot.
Egy megvalósításra váró ötletem: A hálózat segítségével ma már megoldható lenne pl. egy testületi ülés online közvetítése a lakosság részére. Így szélesebb körben lenne ismert az általunk választott képviselőink, vezetőink munkája, értünk vívott harca.
Web kamera telepítésével pl. fokozható lenne a közbiztonság.
Jelenleg talán a község legfontosabb megoldani való problémája az átmenő forgalomtól életveszélyessé vált 43-as főútvonal, ami kettészeli Apátfalvát.
 
Az ötleted – a közgyűlés közvetítése, ill. a térfigyelő kamerák,(és kellenek még monitorok ,rögzítő berendezések, stb) – milyen költséggel valósítható meg?
 
A testületi ülés közvetítéséhez néhány berendezés kellene.
Kezdetnek egy ETHERNET-es webkamera és mikrohullámú csatlakozási pont. ennek a költsége cca. 100-150 E.Ft
Egy komolyabb berendezés ami képes normál videó - kamera - hang képjelét illeszteni az internet hálózatára (video webszerver) cca. 200-300 E. Ft.
A községben kültéren elhelyezett webkamera(k) darabonként 30-40E. Ft-tól a több milliós értékhatárig. Konkrétan én 2-3 db olyan 40-50 e.Ft költségű kamera telepítésére gondoltam melyeket pl. iskola, művelődési ház, önkormányzat, templom vagy egyéb közintézményen lehetne elhelyezni, ahol adott az internet csatlakozási lehetőség.
Véleményem szerint nem kellene fenntartani monitorozáshoz külön berendezéseket és személyzetet. Az online képek elérése publikus lehetne s így otthoni számítógépen követhetőek az események. A polgárőrök segíthetnének az esetenkénti figyelésben lakásukban, ill. a polgárőr központban. Vagy járőrözés közben egy mobil Notebook-ról.   
Úgy érzem ez nagyon fontos a mai világban. Vállalkozók, egyetemisták, főiskolások pótolhatatlan eszközévé vált az internet, amely nélkül munkájukhoz, tanulmányaikhoz sokszorta több lenne az energia és idő ráfordítás.

 


1 komment

Címkék: vállalkozó ludányi jános

A bejegyzés trackback címe:

https://patfalvaikorrajz.blog.hu/api/trackback/id/tr71252356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vzoli 2008.01.18. 22:39:34

Ez a webkamerás dolog már a polgármesteri választások idején is előjött, azóta viszont nem hallottam róla. Pedig egy nagyon okos gondolat, én biztosan támogatnám, akár anyagilag is a létrejöttét. Az oldalról röviden csak annyit, hogy nagyon tetszett, végigolvastam minden cikket. Egy baj van vele, nagyon kevesen tudnak a létezéséről, én is csak véletlen keveredtem ide. Legalább az apatnetre.hu-ra föl kellene tenni biztosan sokkal többen látogatnák.
süti beállítások módosítása