HTML

Pátfalvai korrajz

Apátfalva község korrajza. Célom elsősorban az itt élő emberek szemével láttatni a falut. A minden napok történései hogyan határozzák meg a jövőt. Miben rejlik a továbblépés lehetősége. Van-e erre akarat? Vannak-e akik ezért tennének? Vagy bízzuk arra a néhány emberre akik eddig is hajlandóak voltak akár áldozatokra is? Vannak akikről tudunk, vannak akiket meg kell találni!

Apátfalvi képek

Utolsó kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

"Nem vesztettem el a lendületet" V. - Varga Péter polgármester

2008.01.19. 10:53 :: andreas

- Van a községben eMagyarország Pont. Mikor lesz ebből Teleház?
 
A Teleház egy magasabb szintű szolgáltatás, sajnos, azt kell mondanom, hogy ez is pénzkérdés. Tudomásom szerint az utóbbi időben nem írtak ki pályázatot Teleházak létrehozására. Továbbra is az a célunk, hogy az idén létrehozott Faluház, melyben egy intézményben működik a Művelődési Ház, Könyvtár, eMagyarország Pont, Ifjúsági pont, Apátfalva információs, kulturális közösségi tere legyen.
 
- Úgy tudom, pályázaton nyertetek egy kisebb összeget az „ifjúsági pont” elnevezésű programra, amely már működik is. Tulajdonképpen mit jelent ez a fogalom?
 
Az Ifjúsági Pont működik. A célunk az volt, hogy hozzunk létre egy helyet, amit a fiatalok használhatnak, találkozhatnak, beszélgethetnek, információt cserélhetnek, vagyis ifjúsági közösségi életet élhetnek kulturált, biztonságos helyen. Tehát hely van, most a fiatalok térfelén pattog a labda. Természetesen ami rajtunk múlik, megtesszük. De csak azt, ami rajtunk múlik. Az én fiatalkoromban sem találták ki helyettünk a felnőttek, hogy mit csináljunk. Valljuk be, ha akarták volna, se tudták volna.
 
- Az apatnet internetes fórumon olvastam felháborodott hozzászólásokat arról, hogy a „főtéren” kivágtátok a fákat, és nem tudható, mi lesz helyette. Tájékoztatnál erről az elképzelésről? Biztosan megnyugodnának a parkért aggódók.
 
Mintegy 50 millió forint beruházási összeggel településközpont rehabilitációs pályázatot adunk be. Sajnos, megvalósítására az előzetes hírek ellenére már csak 2008-ben lesz lehetőség. A kivágott fák betegek voltak, ezt egy kertépítő mérnök szakvéleménye támasztotta alá. Ha valaki sétál Apátfalván, láthatja, hogy több fát már végletesen kipusztított ez a gombafertőzés, mi nem akartuk megvárni, hogy egymás után száradjanak ki a fák a település szívében. Ezt a fenyőfasort 25-30 évvel ezelőtt ültették, amikor alig volt fa a Templom utcán.

Szólj hozzá!

Címkék: varga péter polgármester

A bejegyzés trackback címe:

https://patfalvaikorrajz.blog.hu/api/trackback/id/tr37303057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása