HTML

Pátfalvai korrajz

Apátfalva község korrajza. Célom elsősorban az itt élő emberek szemével láttatni a falut. A minden napok történései hogyan határozzák meg a jövőt. Miben rejlik a továbblépés lehetősége. Van-e erre akarat? Vannak-e akik ezért tennének? Vagy bízzuk arra a néhány emberre akik eddig is hajlandóak voltak akár áldozatokra is? Vannak akikről tudunk, vannak akiket meg kell találni!

Apátfalvi képek

Utolsó kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

"Nem vesztettem el a lendületet" II. - Varga Péter polgármester

2007.12.01. 08:48 :: andreas

- Az emberektől azt lehet hallani, hogy a kezdeti lendület elfogyott, úgy látszik, minden visszazökken a régi kerékvágásba. Egyetértesz ezzel?
 
Nem értek egyet, mert minden általánosítás torzít. Persze erre is érvényes a „nem zörög a haraszt…” elv. Én nem lendületvesztésről beszélnék, hanem látványos és kevésbé látványos eredményekről, sikerekről és kudarcokról. Biztos vannak, akik úgy gondolták, hogy egy csapásra minden megváltozik. A polgármester személye és a képviselő-testület változott. A feladat, a funkció, a keretek, amelyben mozoghatunk, alig változott. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy minden maradt a régiben. Felsorolok néhány területet, ahol eredményeket, ha úgy tetszik, sikereket értünk el, és néhány olyat, amiben további erőfeszítéseket kell tennünk:
-Kevesebb bizottság működik a képviselő-testületben, ez olcsóbb, hatékonyabb feladatellátást jelent. A különböző testületi anyagok előkészítése szorosabb rendszerben történik.
-Minden héten vezetői értekezletet tartunk, ami eddig egyáltalán nem volt: ettől gyors, hatékony és felelős a döntéshozás.
-A településüzemeltetési feladatok irányítása, szervezése, az intézmények üzemeltetése racionálisabb rendszerben történik, egyértelmű felelősségi utak mentén. Rend van az Aradi, a Széchenyi, a Móricz Zsigmond utcán, átvettük a temető rendben tartási feladatait (közel száz köbméter szemetet hordtunk be Makóra szeméttelepre lakossági összefogással), ivókutakat helyeztünk el a játszótereken, külterületi utakat glédereztünk a gazdák segítségével, arankát irtottunk. Összességében 60 közmunkás több mint tíz fűnyíró, négy traktor folyamatosan dolgozott februártól napjainkig.
-A hivatali tisztségviselők kisebb létszám mellett is ellátják feladatukat – ami csak a pályázati munka miatt is jóval több –, gyorsabb és pontosabb munkavégzés történik, ideértve a polgármester hivatali feladatellátását is.
-Nagyságrendekkel több pályázatot adott be Apátfalva ebben az évben, mint az előzőekben, mind a pályázatok számát, mind a támogatási összeget tekintve – ez a munka még az év végéig tart.
-Jelentős fejlesztési munkát végeztünk el: több kilométer belvízelvezető csatorna újult meg, többszáz méter járda épült, átadtuk az új könyvtárat, Ifjúsági Pontot, felújítottuk a Polgármesteri Hivatal tetejét. --Tervek készültek utakra, központi óvodára, kerékpárútra, jelzőlámpás közúti átkelőhelyre, ez nagy mennyiségű adminisztratív és egyeztetési munka elvégzését igényli mind a hivatal, mind a képviselő-testület részéről.
Sajnos a településközpont megújítására vonatkozó pályázatot az előzetes hírekkel ellentétben idén nem írták ki, így nem sikerült a Templom utcát újjávarázsolni. Szerettünk volna több belvízcsatorna rekonstrukciót elvégezni, de a keretek nagyon szűkösek voltak, ezért csak részmegoldás született. Még egy év türelmet kell kérni a földes utcák lakóitól, mert a belterületi utak építésére szóló pályázat beadási határideje év végére tolódott, ezért támogatás esetén már csak jövőre lehet utat építeni.
 
 
- Ha a lakosság nem ismeri, milyen tervek vannak, milyen háttérmunkák folynak – hajlamosak azt gondolni: itt senki nem csinál semmit.
 
Az előző felsorolásból is kitűnik, hogy van látványos és kevésbé látványos része egy polgármester munkájának. Ezt a munkát, az elért eredményeket, de a problémákat is jobban láthatóvá kellene tenni az itt élők számára. Bár a havonta megjelenő helyi lapban sok minden szerepelt, a falugyűlésen a tervek nagy részéről részletesen beszámoltam, ezek ellenére a rendszeres tájékoztatásban nem voltam eredményes. Ezen mindenképpen javítani szeretnék.
 
 

Szólj hozzá!

Címkék: varga péter polgármester

A bejegyzés trackback címe:

https://patfalvaikorrajz.blog.hu/api/trackback/id/tr56248569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása