HTML

Pátfalvai korrajz

Apátfalva község korrajza. Célom elsősorban az itt élő emberek szemével láttatni a falut. A minden napok történései hogyan határozzák meg a jövőt. Miben rejlik a továbblépés lehetősége. Van-e erre akarat? Vannak-e akik ezért tennének? Vagy bízzuk arra a néhány emberre akik eddig is hajlandóak voltak akár áldozatokra is? Vannak akikről tudunk, vannak akiket meg kell találni!

Apátfalvi képek

Utolsó kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Az esőcsatornák mint a falu "függő díszei"

2017.09.20. 00:06 :: andreas

Az „Apátfalvi hírmondó” szeptemberi számában jelent meg felhívás a falu arculati kézikönyv elkészítéséhez javaslatok,észrevételek beküldésére:

Az alábbi segítő szempontok közül:
A településkép minőségi formálására vonatkozó ajánlások
• Közterületek: utcák, terek, közparkok
• Épületek, építészeti részletek
• Zöldfelületek
• Jó példák bemutatása
a településkép ill. a közterületek nézőpontjából javasolom az alábbit megfontolni:

Országosan jellemző megoldás a lakóházak utcafronti esőcsatornájának járda fölötti kivezetése. Ez nagyon egyszerű megoldás a csapadékvíz épülettől történő távoltartására azonban véleményem szerint esztétikailag nem nyújt szép látványt. Az utcákat járva megállapítható, hogy több helyen függenek a magasban az esőcsatorna csövek, ráadásul van ahol nem elégszenek meg a járda külső széléig történő kivezetéssel hanem jó hosszan a ház előtti zöldterületre engedik ki a lefolyó végét. Biztosan van erre egyéb műszaki lehetőség. Legyen Apátfalva úttörő ebben, hogy megszünteti ezt a fajta megoldást. Tulajdonképpen közterületi engedélyhez kellene kötni a telekhatáron kívülre nyúló bármilyen eszköz telepítését. Ezáltal már szankcionálható ill. betiltható a jelenség.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://patfalvaikorrajz.blog.hu/api/trackback/id/tr8612879270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása