HTML

Pátfalvai korrajz

Apátfalva község korrajza. Célom elsősorban az itt élő emberek szemével láttatni a falut. A minden napok történései hogyan határozzák meg a jövőt. Miben rejlik a továbblépés lehetősége. Van-e erre akarat? Vannak-e akik ezért tennének? Vagy bízzuk arra a néhány emberre akik eddig is hajlandóak voltak akár áldozatokra is? Vannak akikről tudunk, vannak akiket meg kell találni!

Apátfalvi képek

Utolsó kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Út és járdafejlesztés Apátfalván

2008.09.24. 18:36 :: andreas

Apátfalva sikeres az uniós és hazai támogatásokért folyó versenyben

Régen várt út és járdafejlesztés kezdődik meg Apátfalván
 
Közel 108 millió Forint értékben 9 apátfalvi utcán 4061 méter belterületi út felújítása, 1048 méter új út építése, valamint 3 utcán 670 méter járda rekonstrukciója, és 280 méter járda építése valósulhat meg a Makói Kistérségben lévő községben.
 
Az elmúlt egy évben Apátfalva Község Önkormányzata 624 millió Forint értékben nyújtott be pályázatokat európai uniós és hazai támogatási alapokra, 435 millió Ft. nyertes projektösszeg mellett 119 millió Ft. még elbírálásra vár, és csak egy 71 milliós projektet utasítottak el - a két útépítésből az egyiket. A Makói Kistérségből egyedüliként Apátfalvának ítéltek támogatást a Dél-alföldi Operatív Program keretében belterületi utak építésére és felújítására. Ehhez társult a DARFT TEUT, valamint a DARFT TEKI hazai pályázati alapokból támogatott két kisebb volumenű projekt, egy utcának az útfelújítása, valamint közel egy kilométernyi járda építése és felújítása.
Az összesen 3 db nyertes, útfejlesztési és járdarekonstrukciós projekt közbeszerzési eljárása 2008. augusztusban indult és szeptember közepére eredményesen lezárult. Az apátfalvi képviselő-testület a Délút Kft. ajánlatát fogadta el. Bruttó 107 millió 807 ezer Forint értékben. 2008. október 30-ig kell a nyertes kivitelező vállalkozásnak befejezni Apátfalva egyik legnagyobb út és járdaépítési beruházását.
A most zajló munka egy átfogó infrastruktúrafejlesztési program része. Apátfalván 8 utcát kell még szilárd burkolattal ellátni és mintegy 10 kilométernyi járda teljeskörű rekonstrukcióját kell a közeljövőben elvégezni. Ez a nagyarányú forráshiánnyal küszködő kistelepülésen csak pályázati támogatások segítségével valósulhat meg. Ezért a település mindent megtesz annak érdekében, hogy időben, jól előkészített projektekkel álljon készen a kiírásra kerülő pályázati források megszerzésére. Ez azért is fontos, mert a Makói Kistérség eddig soha nem látott fejlődés küszöbén áll. Hat településen, köztük Apátfalván is szennyvízcsatorna beruházás valósulhat meg, Makón több milliárd forint értékben fejlesztik a fürdőt, és a régió számára kiemelkedően fontos M43-as autópálya építése is elkezdődött.
 
 
Apátfalva, 2008. szeptember 23.
 
Varga Péter

Szólj hozzá!

Címkék: hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://patfalvaikorrajz.blog.hu/api/trackback/id/tr83679752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása