HTML

Pátfalvai korrajz

Apátfalva község korrajza. Célom elsősorban az itt élő emberek szemével láttatni a falut. A minden napok történései hogyan határozzák meg a jövőt. Miben rejlik a továbblépés lehetősége. Van-e erre akarat? Vannak-e akik ezért tennének? Vagy bízzuk arra a néhány emberre akik eddig is hajlandóak voltak akár áldozatokra is? Vannak akikről tudunk, vannak akiket meg kell találni!

Apátfalvi képek

Utolsó kommentek

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sajtóközlemény

2008.05.14. 19:14 :: andreas

Apátfalva Község Önkormányzata
 
 
Sajtóközlemény
2008. május 13.
 
Apátfalván 2008. május 8-án csütörtökön 17.30 órakor a helyi Napköziotthonos Óvoda egy helyettesítést végző munkatársa és az óvodába járó egyik gyermek szülei között nézeteltérés alakult ki, melynek során -az óvoda munkatársa elmondása szerint- a szülő bántalmazta. A szóváltás és a bántalmazás nem az óvoda területén történt, szorgalmi időn kívül, Apátfalva belterületén. A bántalmazott dolgozó a rendőrségen feljelentést tett, a bántalmazásról orvosi látlelet készült. Az intézményben jelenleg vizsgálat folyik az esetet illetően, a vizsgálat eredményéről Apátfalva Község Önkormányzata annak lezárultát követően ad tájékoztatást.
 
 
Apátfalva Község Önkormányzata, mint a helyi óvoda fenntartója visszautasít minden feltételezést, mely szerint a jelen eset valamiféle módon összefüggésbe hozható lenne etnikai ellentétek kialakulásával vagy meglétével Apátfalván.
 
A hasonló esetek megfelelő kezelése rendkívüli tájékozottságot és körültekintést igényel minden érintettől A gyermekek jogainak maradéktalan betartása eddig és ezután is kiemelt feladata az intézménynek és fenntartójának, ennek a feladatnak maradéktalanul megfelelnek. Apátfalva Község Önkormányzata, az általa fenntartott intézmények (Polgármesteri Hivatal, Általános Iskola, Óvoda, Gondozási Központ, Családsegítő Szolgálat, Védőnői Szolgálat, stb.) a hatályos törvényeknek, rendeleteknek, szakmai standardoknak, egyéb szabályzatoknak, pedagógiai programoknak megfelelően, magas színvonalon végezték és végzik jelenleg is a munkájukat.
 
Apátfalva Községben nem volt és ma sem jellemző a kirekesztés sem etnikai, sem más szempontok alapján. Apátfalván évszázadok óta békességben élnek együtt a többségi és a kisebbségi társadalom tagjai, együtt építik Apátfalvát és letéteményesei a Község fejlődésének és fennmaradásának. Apátfalva Község Önkormányzata évtizedek óta élenjáró az úgynevezett pozitív diszkrimináció helyi megvalósításában, vagyis a hátrányos helyzetű csoportok segítésében.

Szólj hozzá!

Címkék: hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://patfalvaikorrajz.blog.hu/api/trackback/id/tr19468844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása