HTML

Pátfalvai korrajz

Apátfalva község korrajza. Célom elsősorban az itt élő emberek szemével láttatni a falut. A minden napok történései hogyan határozzák meg a jövőt. Miben rejlik a továbblépés lehetősége. Van-e erre akarat? Vannak-e akik ezért tennének? Vagy bízzuk arra a néhány emberre akik eddig is hajlandóak voltak akár áldozatokra is? Vannak akikről tudunk, vannak akiket meg kell találni!

Apátfalvi képek

Utolsó kommentek

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

"Nem vesztettem el a lendületet" IV. - Varga Péter polgármester

2008.01.03. 17:42 :: andreas

- A község több pályázatot nyújtott be különböző témákban. Szabad-e erről valamit megtudni?
 
Külterületi kerékpárút tervezési költségeire nyújtottunk be pályázatot a GKM-hez, nyertünk, az összesen 3 milliós tervezési költség felét kell állnia az önkormányzatnak.
Az idősek otthona akadálymentesítését is szerettük volna már idén megoldani, az Szociális és Munkaügyi Minisztériumhoz (SZMM) benyújtott pályázatunkat nem támogatták, most újra pályáztunk a Dél-alföldi Regionális Operatív Programban (DAOP) ugyanerre, ez közel 7 milliós beruházási költség. November 16-án további két pályázatot küldtünk el a DAOP kiírására, mindkettő belterületi utak építése és felújítása 170 millió forint értékben, ehhez 25,5 millió Forint önerőt kell biztosítani. Amennyiben támogatják a két pályázatunkat, megépül a Móricz Zsigmond, a Szellő, a Táncsics, a Toldi utca, és megújul a Kereszt, Kossuth, Templom, Maros, Jókai utca, Hajnal és a Kölcsey utcák egy része. Tovább folyik Apátfalva történetének legnagyobb beruházása, a szennyvízcsatornázás előkészítése, ezen kívül ivóvízminőség-javító és szeméttelep-rekultivációs regionális együttműködésben vagyunk tagok. Elkezdődik a buszmegálló rekonstrukciós pályázat elkészítése, valamint folytatjuk a belterületi belvízelvezető csatornahálózat felújítását. Jelentős mértékben fel kívánjuk újítani az általános iskolát, központi óvodát szeretnénk építeni.
Nagyon pontosan kell tervezni, lehetőség szerint minden nézőpontot figyelembe kell venni. Csak olyan fejlesztésekben gondolkodunk, amire szüksége van a településnek ahhoz, hogy élhetőbb község legyen. Hiszen ezek a pályázatok nem ajándékpénzek, önerőt kell felmutatni minden esetben. A felsorolt fejlesztési elképzeléseknek összességében 200–300 millió forint az önerőszükséglete, amit négy–hat év alatt kell biztosítani. Jelenleg Apátfalva ennek az összegnek csak a töredékét képes előteremteni, azt is rendkívül feszes gazdálkodással. A hitelfelvétel községünk esetében nem jelent megoldást, mert csak nagyon kevés fedezet áll rendelkezésükre. Tehát amellett, hogy gőzerővel tervezünk, a megvalósítás pénzügyi megoldását is meg kell keresni, azonban ez nem lehet akadálya egy-egy pályázat beadásának. Mert van egy szabály: egy pályázatot úgy lehet legjobban elrontani, ha be sem adjuk.
 

Szólj hozzá!

Címkék: varga péter polgármester

A bejegyzés trackback címe:

https://patfalvaikorrajz.blog.hu/api/trackback/id/tr25283483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása