HTML

Pátfalvai korrajz

Apátfalva község korrajza. Célom elsősorban az itt élő emberek szemével láttatni a falut. A minden napok történései hogyan határozzák meg a jövőt. Miben rejlik a továbblépés lehetősége. Van-e erre akarat? Vannak-e akik ezért tennének? Vagy bízzuk arra a néhány emberre akik eddig is hajlandóak voltak akár áldozatokra is? Vannak akikről tudunk, vannak akiket meg kell találni!

Apátfalvi képek

Utolsó kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Ludányi János az internetszolgáltató I.

2007.11.02. 17:53 :: andreas

- A jövő a kezedben? Te biztosítod a világra való kitekintést az apátfalviaknak.
 
Valójában rajtam nem sok múlik, bár ha nem működne az Apatnet, a település távközlési infrastruktúrájából adódóan holmi kevés lehetőség nyílna az elektronikus információs sztráda ilyen tömegben való elérésére. Szolgáltatásommal a helyiek számára elérhetővé teszem a világhálót, "kaput nyitok" a nagyvilág felé.

 

Nem utolsó sorban fontos, hogy általa a lakosság - időseket és fiatalokat egyaránt beleértve - számtalan lehetőséghez jut. Akár a szórakozás, vagy a hivatalokkal, munkahelyekkel, rokonokkal, barátokkal való folyamatos kapcsolattartás terén. Nem beszélve a munkaerőpiac és az elhelyezkedési lehetőségek naprakész ismeretéről, ami jelenleg a lakosság nagy részét érinti.
Egyszóval a mai világban szinte mindenkinek szüksége lehet a világháló elérésére, legyen az gazdálkodó, vállalkozó, pedagógus vagy diák, dolgozó vagy munkanélküli.
Talán mégiscsak a kezemben van a jövő egy része. A fejlődés, fejlesztés terén nincs megállás. Úgy érzem szolgáltatásommal évekkel előbbre hoztam Apátfalván a világ  elérhetőségét a lakosság számára. Ha nem kezdtem volna bele és nem fejleszteném a hálózatot talán  10 év sem lett volna elég, mire ide jutott volna a mindenki számára elérhető internet.
 
 - Nem az informatika az eredeti szakmád. Ki, vagy mi vezetett erre a területre?
 
Eredeti szakmám autószerelő mester, amelyben  20 évig dolgoztam. Az első felében autószervízben, utána pedig vállalkozóként gyakoroltam a szakmát.
Aki nem ismer annak talán meglepőnek tűnik, hogy egy "vasas ember"  hogy kerül az informatikához. Aki ismer az nem csodálkozik viselt dolgaimon. 
Nos érdeklődésem mindig is szerteágazó volt. Már kisgyermekként érdekelt minden mechanikus és elektromos "kütyü". Általános iskolás koromban közel kerültem az elektronikához, hobbiként cca. 30 éve ez fenn is maradt.
Elektronika, CB-s korszak, rádióamatőrködés és a számítógép, - jöttek sorban. Autodidakta módon képeztem magam a modern informatika irányába.
2000-2002 között Sóki István barátommal az akkor még újdonságnak számító "wifi" vezeték nélküli technológiával kezdtünk ismerkedni amelynek hamarosan meg is lett az eredménye. Makón elindult a Teleline 95 kft. vezeték nélküli internet szolgáltatása. Majd ezt követően "átlőttünk" hozzám Aapátfalvára egy ADSL sávszélességű internet hozzáférést. Ez számomra nagy lépés volt a DECT-es telefonon történő netezési kísérletek után. Egyre gyakrabban hallgattam a kérdést: Mikor lesz már internet Apátfalván?
Innen már csak néhány technikai lépés és némi tőke választott el bennünket a megvalósításig!
Kezdetben barátom vállalkozásában egy bázisállomással indult a szolgáltatás. Én alkalmazottként építettem a hálózatot, kötöttem be az előfizetőket az autószerelés mellett. Óriási élmény volt ez !  Ekkor éreztem, hogy valami fontos dologba kezdtünk amit fejleszteni kell, minél több emberhez eljuttatni a világhálót.
2005 augusztus 20. napja megváltoztatta az életem. Antenna szerelés közben balesetet szenvedtem, amit néhány csigolyám és egyéb csontom épsége bánt.
Felépülésem után még jó ideig eredeti szakmámban nem tudtam dolgozni, és így jött az ötlet. Átvettem az akkor már működő apátfalvi hálózatot, amit mindig is a magaménak szerettem volna.
2006 febr. 01.-től Apátfalván vállalkozóként internetet szolgáltatok, folyamatosan bővítem a rendszert. A szolgáltatási területem jelenleg - hat bázisállomással - Apátfalva és Magyarcsanád kül-, és belterülete. 
A lakosság közel 10%-a használja a világhálót (ez lakásra kivetítve cca. 20%) az apatnet-en keresztül.
 
- Hogy ítéled meg? Nem szélmalomharc amit csinálsz? Kell ez az ittenieknek? Vagy csak az internetes játékok letöltésére használják elsősorban a netet?
 
Az igény meglátásom szerint egyre nő. Ezt támasztja alá az egyre gyarapodó megrendelés. Az elmúlt negyed évben közel 10%-al nőtt az előfizetők száma, és ez a tendencia stabilnak látszik.
Főleg a felsőfokú intézményekben tovább tanuló fiatalok azok akik egyre többen igénybe veszik a szolgáltatást, de számos aktív dolgozó és nyugdíjas is csatlakozik a hálóra. Idei ingyenes bekötési akcióm során több - egyébként rossz anyagi helyzetben lévő családhoz is eljutott az internet, akik nem tudták volna kifizetni a csatlakozás költségét.
Ügyfeleimmel folytatott beszélgetéseim alapján az előfizetők 15-20 %-a munkájához, üzleti tevékenységéhez, 10-20%-a játék és szórakozás, film letöltés céljából, a fennmaradó többség általánosságban hírek, információ szerzésre, tájékozódásra, távoli kapcsolattartásra használja az internetet.

 

A hálózatban előforduló esetleges karbantartási javítási munkáim során tapasztalom, hogy igen rövid idejű néhány perces kiesést is azonnal jeleznek. Ez igazolja hogy a rendszer él, az előfizetők 25-30%-a szinte folyamatosan használja a netet.
Technikailag és anyagilag elég nehéz követni az egyre bővülő igényeket, hogy a világháló által kínált egyre tágabb lehetőségek folyamatosan elérhetőek legyenek.
Úgy érzem nem hiábavaló szélmalomharc amit teszek, a jövő szükséges és hasznos információforrása az internet. 
 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: vállalkozó ludányi jános

A bejegyzés trackback címe:

https://patfalvaikorrajz.blog.hu/api/trackback/id/tr45216319

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: boom beach hack apk 2015 2018.02.13. 17:38:26

Utazás Marokkóba késésekkel,repülőcserével fűszerezve - utazas-koncertek-zene és megint csak utazás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása